U okviru projekta ‘Arts of Freedom’ objavljene dvije knjige

U okviru Erasmus+ projekta ‘Arts of Freedom’, koji provodi Hrvatsko društvo likovnih umjetnika tiskane su dvije knjige namijenjene edukaciji umjetnika i zaposlenika zatvorskog sustava

Arts of Freedom knjige.

 

Knjige ‘A Collection of Practices and Ideas on Art in Prison: Manual for Artists’ i ‘A Necessity of Art in Prison: Collection of New Ideas and Practices for Prison Staff, Policymakers, and Public’ rezultat su rada šest partnera kroz dvije godine koji su istraživali to područje.

Iz HDLU-a najavljuju kako će obje knjige biti dostupne javnosti na hrvatskom, engleskom, nizozemskom, poljskom i mađarskom jeziku u tiskanom i online formatu, čime će se značajno doprinijeti razvoju sličnih projekata diljem Europe.

Projekt koji HDLU provodi, na čelu s voditeljicom projekata Melindom Šefčić, među 38 je prijavljenih i jedan od sedam prihvaćenih i financiranih od Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Dio je programa Erasmus+ Ključna aktivnost 2: Strateška partnerstva u području obrazovanja odraslih, uz proračun od 1.342.522 kuna.

Partneri su istaknuti europski stručnjaci i inozemne institucije, Europska udruga obrazovanja u zatvorskom sustavu iz Norveške (European Prison Education Association), poljsko Jagiellonsko sveučilište, mađarsko Katoličko sveučilište Eszterhazy Karoly, Udruga Changes&Chances iz Nizozemske, katalonski Odjel za pravosuđe pri Generalitat de Catalunya te hrvatsko Ministarstvo pravosuđa.

U okviru projekta izvedena je i web stranica na kojoj se mogu pročitati knjige na hrvatskom, engleskom, mađarskom, poljskom i nizozemskom i naći brojne zanimljivosti vezane uz temu umjetnosti u zatvorskim sustavima.

Promocija knjiga bit će u sklopu ‘Arts of Freedom’ konferencije, koja će se održati 18. listopada u Klubu HDLU.

 

Hina

 

Povezane vijesti