PRVI ČOVJEK ZAGREBA Grad će na Adventu zaraditi višemilijunske iznose

Komentirajući medijske napise da su na Tomislavcu i Zrinjevcu na natječaju izabrani isti koncesionari koji su tamo bili i do sada, Tomašević je istaknuo da su se njihove ponude bodovale prema unaprijed utvrđenim kriterijima

Tomislav Tomašević

 

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u ponedjeljak da će Grad, nakon što se provedu svi javni natječaji za zakup javnih površina, na zagrebačkom Adventu zaraditi višemilijunske iznose, što je mnogo više nego je bilo do sada.

- Teško je reći jer još uvijek traju neki natječaji, ali sigurno će to biti višemilijunski iznosi. Na 220 kućica je prije bilo 700 tisuća kuna, sada neke aukcije za samo jednu lokaciju budu više od 200 tisuća kuna - rekao je Tomašević odgovarajući na pitanje novinara koliko je ponuda i u kojem iznosu skupio Grad u javnom natječaju za najam javnih površina za Advent.

Istaknuo je kako su natječaji za prigodnu ugostiteljsku prodaju u središtu grada uglavnom završeni, a da su oni na koje nije došla nijedna ponuda ponovljeni i završavaju ovih dana.

Komentirajući medijske napise da su na Tomislavcu i Zrinjevcu na natječaju izabrani isti koncesionari koji su tamo bili i do sada, Tomašević je istaknuo da su se njihove ponude bodovale prema unaprijed utvrđenim kriterijima. Najavio kako će klizalište na Tomislavcu ove godine zauzeti manje zelene površine nego do sada, što je bio i uvjet natječaja.

- Za organizatore manifestacija je nužno da imaju program, organizatori su u potpunosti dužni financirati program manifestacija, a onda i platiti sam zakup javne površine Gradu Zagrebu. Mi smo zapravo ocjenjivali više programa - rekao je Tomašević i ustvrdio da su svi natječaji i nadmetanja provedena transparentno.

Najavio je i promjene u rasporedu odvoza različitih otpada iz kućanstava. Zbog činjenice da mnogi građani od primjene novog modela prikupljanja otpada odvajaju više nego sada, miješanog otpada je manje, a plastike i papira više, izjavio je te najavio da će odvoz miješanog otpada u obiteljskim kućama biti jednom tjedno.

- Već ovoga tjedna, ulicu po ulicu, smanjit ćemo učestalost odvoza miješanog komunalnog otpada u obiteljskim kućama. Tako će se, u uvjetima ograničenih kapaciteta Čistoće, omogućiti češći odvoz papira i plastike - rekao je. 

Tomašević je u ponedjeljak sudjelovao u podjeli besplatnog komposta građanima Stenjevca koji obrađuju gradske vrtove, te podsjetio da je prošlotjedni problem s kompostanom riješen. Naime, državna inspekcija stopirala je prošlog tjedna dovoz novog biootpada u kompostanu na Jakuševcu zbog prevelike količine komposta koji je bio u tom pogonu.

- Već su u petak količine bile unutar dozvoljenih - rekao je Tomašević i istaknuo da se građanima i korisnicima zelenih vrtova i dalje dijeli besplatan kompost, koji je prve kategorije, a da se poduzetnicima prodaje po nižoj cijeni.

 

Hina

 

Povezane vijesti