IZLOŽBA U ZAGREBU Predstavljanje 'Epistolarne zbirke Ivana Lučića Trogiranina'

Najavljeno je da će se osim Zbirke predstaviti i nova programska djelatnost CroAtriuma, usmjerena na predstavljanje i interpretaciju djela nacionalne zbirke Croatica u suvremenim multimedijalnim, interaktivnim i digitalnim oblicima

NSK, zgrada

 

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizira u ponedjeljak, 14. studenog 2022., u 13 sati, prvo javno predstavljanje novonabavljene 'Epistolarne zbirke Ivana Lučića Trogiranina', i to u svojem novouređenom prostoru CroAtriumu, u kojem Knjižnica uspostavlja multimedijalni Centar za istraživanje, razvoj i promociju zbirke Croatica.

- Jedinstvena rukopisna ostavština oca hrvatske povijesne znanosti, hrvatskoga povjesničara, pravnika i kartografa po prvi put je okupljena i dostupna u Zbirci rukopisa i starih knjiga Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu – pojašnjeno je u priopćenju Knjižnice.

Najavljeno je da će se osim Zbirke predstaviti i nova programska djelatnost CroAtriuma, usmjerena na predstavljanje i interpretaciju djela nacionalne zbirke Croatica u suvremenim multimedijalnim, interaktivnim i digitalnim oblicima.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti