ROBERTA FLACK Slavna glazbenica stekla težak oblik invaliditeta, ne može više pjevati

Amiotrofična lateralna skleroza uništava živčane stanice u mozgu i leđnoj moždini koje pokreću rad mišića, što dovodi do progresivne paralize i smrti

Roberta Flack

 

Glazbenici Roberti Flack, dobitnici Grammyja, čiji hitovi uključuju ‘Killing Me Softly with His Song’, dijagnosticiran je ALS, poznat i kao Lou Gehrigova bolest, i više ne može pjevati, rekli su njezini predstavnici u ponedjeljak.

Amiotrofična lateralna skleroza, progresivna bolest, onemogućila joj je pjevanje i nije joj lako govoriti, stoji u izjavi njezinih predstavnika. Ali bit će potrebno puno više od ALS-a da bi ova ikona bila ušutkana, naglašavaju.

Dokumentarac o životu Roberte Flack trebao bi biti prikazan na filmskom festivalu u New Yorku ovaj tjedan. U siječnju izlazi i knjiga za djecu Roberte Flack (85).

ALS uništava živčane stanice u mozgu i leđnoj moždini koje pokreću rad mišića, što dovodi do progresivne paralize i smrti.

Flack je 70-tih godina prošlog stoljeća imala nekoliko hitova na prvom mjestu ljestvica, a stoji iza 20 studijskih albuma. Osvojila je četiri Grammyja i dobila je nagradu za životno djelo 2020.

Hina

 

Povezane vijesti