Izložba 'Hrvatska pisana baština u nastavi hrvatskoga jezika i povijesti od srednjeg vijeka do 19. stoljeća'

Autorica izložbe je Kristina Judaš, djelatnica Zbirke rukopisa i starih knjiga Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, a uz nju su i autorice tekstova na izložbenim panoima Iva Perinić i Karolina Tumbas, također djelatnice Zbirke

Knjiga 'Ribanje i ribarsko prigovaranje'.

 

Nakon Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i Gomnazije Sesvete, izložba 'Hrvatska pisana baština u nastavi hrvatskoga jezika i povijesti od srednjeg vijeka do 19. stoljeća' dolazi od 29. studenoga do 10. prosinca na Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Put završava u Rijeci, u tamošnjoj Ekonomskoj školi Mije Mirkovića, od 15. prosinca 2022. do 15. siječnja 2023. godine.

Izložba predstavlja djela iz fonda Zbirke rukopisa i starih knjiga NSK, a koja su dio nastavnih programa hrvatskoga jezika i povijesti.

Izabrana su djela na 17 izložbenih panoa predstavljena kroz književnopovijesna razdoblja od srednjega vijeka do 19. stoljeća, a zaseban dio izložbe posvećen je povijesti hrvatskoga jezikoslovlja.

Autorica izložbe je Kristina Judaš, djelatnica Zbirke rukopisa i starih knjiga Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, a uz nju su i autorice tekstova na izložbenim panoima Iva Perinić i Karolina Tumbas, također djelatnice Zbirke.

Izložba je organizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

 

Izvor: Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu

 

Povezane vijesti