Na "Njuške" s njuškama: Psi vodiči u teatru EXIT

Teatar EXIT poklanja ulaznice korisnicima Centra Silver – slijepim i slabovidnim osobama, osobama s invaliditetom te djeci s teškoćama u razvoju, kao i njihovim četveronožnim pomagačima

U utorak 26. studenog u 20 sati u Teatru EXIT, prvi u Hrvatskoj, a vjerojatno i u svijetu, ugostit ćemo prave njuške, pritom ne mislimo na političare nego one daleko simpatičnije, četveronožne.  Naime, riječ je o psima vodičima - pomagačima iz Centra za rehabilitaciju Silver, koji će zajedno sa svojima korisnicima (osobama s invaliditetom) imati prilike pogledati različite pseće priče i prosuditi jesmo li dobro uprizorili ono što znači pseći život, izjavio je redatelj hit predstave NJUŠKE Matko Raguž.
Centar za rehabilitaciju Silver, javna ustanova socijalne skrbi, bavi se školovanjem pasa pomagača - psi vodiči, rehabilitacijski i terapijski psi - te rehabilitacijom osoba s invaliditetom i djece s teškoćama kojima je potrebna pomoć.
Na predstavu je potvrdila dolazak Tatjana Josipović, a očekujemo da će i ostale osobe iz javnog života podržati ovu akciju za senzibiliziranja javnosti.
Teatar EXIT poklanja ulaznice korisnicima Centra Silver – slijepim i slabovidnim osobama, osobama s invaliditetom te djeci s teškoćama u razvoju, kao i njihovim četveronožnim  pomagačima.
"Iako široj javnosti to možda nije poznato, prema Zakonu o kretanju slijepe osobe uz pomoć psa vodiča (NN 131/98), psima pomagačima je dozvoljen ulaz u sve javne prostore. Ovim događanjem želimo pokazati da odškolovanim psima pomagačima  i onima koji su još u školi, trebaju biti dostupna sva javna mjesta pa tako i kazalište", naglašava ravnatelj Centra Silver dr. sc. Marijan Sesar.
Mediji igraju vrlo važnu ulogu u senzibilizaciji javnosti, stoga Vaš dolazak i objava o događanju su od velike važnosti kako bismo spriječili buduće diskriminacije osoba s invaliditetom i njihovih vjernih pratitelja pasa pomagača.  
Teatar Exit, Centar za rehabilitaciju Silver, korisnici i „njuške“ nadaju se da ćete doći i podržati zajedničku inicijativu.

Izvor: Centar za rehabilitaciju Silver