ZAGREBAČKI BOOGALOO Black metal velikani Gorgoroth ostavit će srce na sceni

Prvi nastup održali su 1994. na Black Metal Nights festivalu, koji je ujedno bio mjesto prvih koncerata bendova kao što su Dark Funeral, Enslaved i Dissection, dok je švedskom Marduku to bio prvi nastup u inozemstvu

Gorgoroth, black metal

 

Norveški black metal velikani Gorgoroth prvi će puta nastupiti u Hrvatskoj u nedjelju, 26. veljače 2023., u zagrebačkom Boogaloo Clubu u sklopu njihove Black Metal Revelation turneje, objavio je organizator koncerta Hangtime Agency.

Gorgoroth dolazi iz meke black metala, norveškog grada Bergena, gdje je nastao 1992. godine. Osnovao ga je Infernus, pravim imenom Roger Tiegs, gitarist i danas jedini preostali originalni član benda.

Samo ime Gorgoroth označava dolinu iz sjeverozapadnog dijela Mordora u Tolkienovom 'Gospodaru prstenova'.

Prvi nastup održali su 1994. na Black Metal Nights festivalu, koji je ujedno bio mjesto prvih koncerata bendova kao što su Dark Funeral, Enslaved i Dissection, dok je švedskom Marduku to bio prvi nastup u inozemstvu.

Dosad su izdali devet studijskih albuma, a stalni članovi osim Infernusa su Thomas Asklund na bubnjevima i vokal Atterigner, pravim imenom Stefan Todorović, rođeni Kragujevčanin koji ove godine slavi deset godina rada s bendom.

Kao predgrupa nastupit će nizozemski black metal bend Doodswens, osnovan 2017. u Eindhovenu. Dosad imaju tri izdanja: demo 'Doodswens' (2019.), 'From the Shadows of the Abyss' (2020.) i album 'Lichtvrees' (2022.).

 

Hina

 

Povezane vijesti