U Viškovu ponovno radionice u sklopu EU projekta Halubook, a za osobe s invaliditetom je 'V Book'

Opći cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti djece i mladih do 25 godina, nezaposlenih, starijih od 54 godina i osoba s invaliditetom kroz razvoj čitalačke pismenosti na području općine Viškovo

Knjige, ilustracija.

 

Javna ustanova Narodna knjižnica i čitaonica Halubajska zora nakon božićno-novogodišnjih praznika nastavlja sa zanimljivim čitalačkim programima i u mjesecu siječnju kojima je cilj poticanje čitanja kod djece, mladih, nezaposlenih, osoba starijih od 54 godine i osoba s invaliditetom. Ovo je prvi EU projekt u kojem sudjeluje Narodna knjižnica i čitaonica Halubajska zora.

Programi su:

- Čitateljska radionica 54+, namijenjena osobama od 54 godine i više

- Radionica 'Mali čitateljski kutić' namijenjena djeci školskog uzrasta od 7 do 13 godina

- 'Pričaonica za najmlađe' namijenjena djeci predškolskog uzrasta od 4 do 7 godina

- Čitateljski klub 'V Book' namijenjen mladima od 14 do 25 godina

- Čitateljski klub 'V Book' namijenjen osobama s invaliditetom

- Čitateljski klub 'V Book' namijenjen je nezaposlenim osobama koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih pri HZZ-u.

Kroz projekt Halubook žele potaknuti sudionike na čitanje jer koliko god je digitalizacija dobra, toliko nas je u jednom dijelu odvratila od vještina koje su nam trebale biti usađene od najmlađe dobi pa posebno veseli dio programa za najmlađe.

Ovaj projekt vraća osnovnim čitalačkim vještinama jer nas čitanje, među ostalim, potiče na povećanje vokabulara, širenje područja interesa, načina razmišljanja i logičkog razmišljanja.

Prijave na radionice primaju do 15. siječnja 2023. godine i moguće su isključivo emailom budući da je Javna ustanova Narodna knjižnica i čitaonica Halubajska zora, Marinići 9, Viškovo u navedenom periodu privremeno zatvorena zbog redovne godišnje revizije knjižnog fonda. Email: sredisnja.marinici@gmail.com.

Sve detalje o pojedinim radionicama i načinu prijave te vremenu i mjestu održavanja možete doznati ovdje.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti