AKCIJA ZA SVAKU POHVALU Prikupljanje donacija za 'Arkinu kuću' za osobe s intelektualnim teškoćama

Nedostatak prostora predstavlja izazov rastu članova i volontera zajednice pa se na taj problem nastoji odgovoriti izgradnjom kuće i dnevnog centra gdje bi neke od tih osoba mogle i živjeti

Arkina kuća

 

Zajednica ‘Arkina Korablja’ nastoji uz donacije izgraditi ‘Arkinu kuću’ kojom bi osobama s intelektualnim teškoćama osigurala stabilan prostor gdje bi uz pomoć asistenata i volontera mogli rasti i razvijati svoje talente te doprinijeti društvu, izvijestila je u subotu ta udruga.

Zajednica u postoji 15 godina i djeluje u zagrebačkoj Dubravi, a u njihovim programima, koji između ostaloga uključuju izradu unikatnih predmeta poput ogrlica, krunica i zahvalnica za vjenčanje svakodnevno sudjeluju odrasle osobe s intelektualnim teškoćama.

Nedostatak prostora predstavlja izazov rastu članova i volontera zajednice pa se na taj problem nastoji odgovoriti izgradnjom kuće i dnevnog centra gdje bi neke od tih osoba mogle i živjeti.

Arkina Korablja prikuplja na svojoj službenoj web stranici www.korablja-arka.hr donacije koje bi financijski pomogle izgradnji Arkine kuće.

Njihov rad podržavaju brojne javne osobe među kojima su Dominik Livaković, Ante Rebić i Marin Ivanović Stole.

 

Hina

 

Povezane vijesti