HSUIR Izložba fotografija Borisa Adameka povodom Dana žena

Izložba je postavljena u okviru programa 'Razvojem mreže socijalnih usluga zajedno stvaramo prostor za kvalitetnije življenje osoba s invaliditetom'

Boris Adamek, izložba

 

Iz UIR Zagreba obavijestili su svoje članstvo da povodom Dana žena Hrvatski savez udruga invalida rada organizira u srijedu, 8. ožujka s početkom u 12 sati, u svojim prostorijama u Zagrebu, Hrgovići 47, otvorenje izložbe fotografija 'Ljepota za sva vremena' autora Borisa Adameka, inače člana UIR Zagreba.

Kako je najavljeno, izložba je postavljena u okviru programa 'Razvojem mreže socijalnih usluga zajedno stvaramo prostor za kvalitetnije življenje osoba s invaliditetom'.

Boris Adamek rođen je u Samoboru 1943. godine, gdje je proveo djetinjstvo i završio srednju školu. Dalje se školovao u Zagrebu i do mirovine radio kao profesionalni novinar, uz brojna putovanja u mnoge zemlje svijeta.

Na zagrebačkoj Trešnjevci živi više od 50 godina, gdje je uz osnovno zanimanje djelovao kao pisac, umjetnički fotograf, predavač i likovni umjetnik.

Slikanje i crtanje učio je kod poznatog slikara, pedagoga i profesora Jerka Fabkovića. Iza njega je više od 200 skupnih izložbi, a samostalno je izlagao 29 puta u zemlji i iznozemstvu, od čega 15 puta fotografije i 14 puta slike i crteže.

Čest je sudionik na raznim humanitarnim izložbama, a za svoj rad dobio je mnoga priznanja i nagrade. Prva samostalna izložba fotografija bila je u Samoboru 1971. godine, a slike i crteže je prvi put samostalno izlagao 1977. godine u galeriji NS Trešnjevka, današnjoj galeriji Modulor.

Inače, Adamek je osvojio publiku svojom 15. izložbom crteža pod nazivom 'Sjećanja za budućnost' - Stari Zagreb, Samobor i Lijepa naša u tušu i ugljenu, koja je bila otvorena 1. prosinca 2022. u prostorijama Udruge invalida rada Zagreba.


Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti