KEREMPUH Pozivnica na premijeru dokumentarnog filma 'Skriveni pupoljci boljeg društva'

Premijera filma 'Skriveni pupoljci boljeg društva', koji je sniman u sklopu projekta 'Razvoj i podrška razvoju održivih modela zapošljavanja ranjivih skupina na Urbanom području Pula', održat će se u nedjelju, 12. ožujka 2023. u 20 sati, u Kazalištu Kerempuh u Dvorani 'Vidra'

Kazalište Kerempuh.

 

Polusatni dokumentarni film tematizira problematiku zapošljavanja osoba s invaliditetom te nastoji senzibilizirati širu javnost, posebice poslodavce, o mogućnostima i važnosti zapošljavanja osoba iz ranjivih skupina, a ujedno po tom pitanju ohrabriti i same osobe koje pripadaju ranjivim skupinama, u ovom slučaju osobe s invaliditetom, da se odvaže i uključe u tržište rada. Svoju premijeru doživio je u prepunom pulskom Kinu Valli 2. prosinca 2022. i nikoga od gledatelja nije ostavio ravnodušnim.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali, a u sklopu Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizma) za Urbano područje Pula.

Partneri projekta su Zaklada Istra, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Udruga slijepih Istarske županije, Udruga gluhih i nagluhih Istarske županije, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre, DMS Istarske županije i Udruga cerebralne paralize Istarske županije. Provedba je započela 28. svibnja 2021. i traje do 28. svibnja 2023. godine.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te organizacija događanja financirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. iz Europskog socijalnog fonda.

 

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti