PRVI PUT U HRVATSKOJ Najstariji i najbrojniji zbor elitnog Princetona dolazi u Zagreb

Glee Club stiže pod dirigentskom palicom proslavljenog Gabriela Croucha, vrhunskog izvođača i poznavatelja zborske glazbe. Publika ga se sjeća i kao člana popularnog ansambla The King's Singers s kojima je u osam godina proputovao svijet nastupajući u najpoznatijim koncertnim dvoranama

Princeton University Glee Club

 

U četvrtak, 16. ožujka u maloj dvorani 'Vatroslava Lisinskog', hrvatskoj publici predstavit će se glasoviti mješoviti zbor Princeton University Glee Club.

Zbor je osnovan davne 1874. godine i okuplja studente Princetona, jednog od najpoznatijih američkih sveučilišta koje s Harvardom i Yaleom čini veliku američku trojku. S obzirom na tako dugu tradiciju, repertoar zbora je vrlo širok i raznolik te obuhvaća djela od renesanse do 21. stoljeća. Ovaj put su na programu skladbe Bacha, Harrisa, Esenvaldsa, Leontovycha i drugih.

Glee Club stiže pod dirigentskom palicom proslavljenog Gabriela Croucha, vrhunskog izvođača i poznavatelja zborske glazbe. Publika ga se sjeća i kao člana popularnog ansambla The King's Singers s kojima je u osam godina proputovao svijet nastupajući u najpoznatijim koncertnim dvoranama.

Snimio je više albuma, od kojih su neki bili nominirani za prestižnu nagradu Grammy i zasigurno utjecao na generacije zborskih pjevača diljem svijeta. Danas je profesor na Sveučilištu Princeton, ali i cijenjeni dirigent koji nastupa s raznim ansamblima, kao pjevač i glazbeni producent.

Kao domaćin ovom vrhunskom ansamblu pridužit će se jedan od najuspješnijih a cappella ansambala u Hrvatskoj - Komorni zbor 'Ivan Filipović' koji ove godine slavi 25. obljetnicu svojeg umjetničkog djelovanja, te će izvesti djela Lauridsena, Gjeiloa, Matza i drugih, a pod umjetničkim vodstvom dirigenta Gorana Jerkovića.

Posebno iznenađenje večeri bit će zajednička izvedba skladbe oba zbora.

 

In Portal