KULTURAN ULIČNI FESTIVAL Najveći SHOW na svijetu pod balkonIma Zagrepčana i Sisčana

Koncept festivala je da putuje po gradskim četvrtima u kojima su raznovrsni umjetnički sadržaji manje dostupni i stanovnicima tih četvrti ponudi kvalitetni izvedbeni program, a lokalnim i gostujućim umjetnicima priliku susreta s novom publikom

Kulturan ulični festival

 

U tijeku je Javni poziv pojedincima i grupama za peto izdanje Kulturnog uličnog festivala (KUF) u Zagrebu i Sisku, kojim se želi produkcijski podržati nastajanje i premijerno izvođenje njihove predstave, a rok za prijavu je 1. travnja 2023. godine.

U 2023. KUF prvi put otvara javni poziv za izvedbene umjetnike i umjetnice čiji se umjetnički izričaj temelji na izvedbama koje su kreirane za vanjske prostore, s namjerom da produkcijski podrži premijerno izvođenje predstave na samom festivalu. Ako se bavite izvedbenom umjetnošću i kreirate sadržaj koji je namijenjen vanjskim prostorima te djelujete na području Hrvatske, ovo je idealna prilika da svoj rad premijerno izvedete pred mnogobrojnom publikom Kulturnog uličnog festivala.

KUF organizira Cirkorama - udruga za promicanje kulture i umjetnosti u svakodnevnom životu, sa sjedištem u Zagrebu, Ulica Nikole Tesle 15.

Javni poziv je otvoren i prijave se primaju putem obrasca, a o rezultatima Javnog poziva svi prijavljeni bit će obaviješteni najkasnije 14 dana nakon zatvaranja poziva.

Pri odabiru prednost imaju predstave koje svoj izričaj temelje na suvremenom cirkusu i uličnoj umjetnosti.

Selekcijski tim KUF-a će odabrati jednu predstavu koja će svoje premijerno prikazivanje imati na Kulturnom uličnom festivalu, u nadi da će se mogućnosti - u ovom vidu potpore razvoju umjetnosti u vanjskim prostorima - s godinama povećavati.

Kulturan ulični festival - KUF je festival posvećen razvoju umjetnosti u vanjskim prostorima i kulture u zajednici.

Već petu godinu zaredom KUF se održava u Zagrebu, a od 2021. putuje i u Sisak, u suradnji s Gradskom galerijom Striegl. U Zagrebu se tradicionalno odvija tijekom rujna, a u Sisku krajem kolovoza. Po kvartovima putuje pod sloganom 'Najveći SHOW na svijetu pod vašim balkonom!'.

Koncept Festivala je da putuje po gradskim četvrtima u kojima su raznovrsni umjetnički sadržaji manje dostupni i stanovnicima tih četvrti ponudi kvalitetni izvedbeni program, a lokalnim i gostujućim umjetnicima priliku susreta s novom publikom.

KUF je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Turističke zajednice Grada Zagreba, Zaklade Kultura nova i Grada Zagreba - Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo.

 

Izvor: Culturenet.hr

 

Povezane vijesti