KAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA Dubrovčane s invaliditetom u subotu očekuje predstava ‘Krijesnice’

Radnja drame događa se u zračnoj luci koja je, iako simbolizira slobodu kretanja i doživljavanja, strogo kontrolirano mjesto. Krijesnice tematiziraju tranzicijski prostor i vrijeme, snalaženje i nesnalaženje u njima

Prizor iz predstave.

 

‘Krijesnice’ je predstava prilagođena za osobe s invaliditetom, a održat će se ove subote, 1. travnja s početkom u 20 sati u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića.

Predstava je ovo autorice Tene Štivičić, u režiji Paola Tišljarića i bit će prilagođena slijepim i slabovidnim osobama (audiodeskripcijom putem slušalica) i gluhim (posredstvom tumača znakovnog jezika) osobama, a omogućit će ulaz i za osobe u invalidskim kolicima.

Predstava će biti realizirana kroz projekt Integralno kazalište koji provodi Udruga Poseban prijatelj iz Dubrovnika u partnerstvu s Kazalištem Marina Držića iz Dubrovnika i Centrom UP2DATE iz Zagreba uz financijsku podršku grada Dubrovnika.

Radnja drame događa se u zračnoj luci koja je, iako simbolizira slobodu kretanja i doživljavanja, strogo kontrolirano mjesto. Krijesnice tematiziraju tranzicijski prostor i vrijeme, snalaženje i nesnalaženje u njima. Ljudi se susreću u zračnoj luci i, prisiljeni na čekanje, jedni drugima staju na put i utječu na sudbine.

Autorica teksta je Tena Štivičić, jedna od najznačajnijih i najizvođenijih hrvatskih suvremenih autorica - ovaj tekst praizveden je 2007. godine i napisan ekskluzivno za Zagrebačko kazalište mladih. Uprizorenje na Velikoj Sceni Kazališta Marina Držića postavit će redatelj Paolo Tišljarić uz sudjelovanje skoro cijelog umjetničkog ansambla KMD-a.

Iz Kazališta Marina Držića zahvaljuju se autorima čije se skladbe koriste u predstavi uz dopuštenje: Aleksandar Ljiljak ('Putujem') i Gordan Muratović/Coco Mosquito ('Zar je stvarno došao taj dan'). Vokalne aranžmane potpisuje Paola Dražić Zekić. Zahvaljuju se i udruzi Audiovizualni centar Dubrovnik na tehničkoj podršci za produkciju audio i video materijala.

Ulaznice možete kupiti ovdje.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti