CENTAR ZA KULTURU TREŠNJEVKA Predstavu 'Daniil Harms: Sasvim neobični slučajevi' realizirale osobe s invaliditetom

Posebno smo ponosni što već drugu godinu zaredom realiziramo #inkluLAB program s uvijek novom i inovativnom predstavom koja potiče i razvija umjetnost osoba s invaliditetom, poručuju iz CKT-a

Harms, Centar za kulturu Trešnjevka


U petak, 12. svibnja s početkom u 18 sati, u Centru za kulturu Trešnjevka bit će premijerno izvedena predstava 'Daniil Harms: Sasvim neobični slučajevi' projekta #InkluLAB2.

Premijera predstave oživljava i prezentira teme od interesa za same izvođače, te prikazuje njihove sposobnosti, kreativnost i humanost - uz umjetnički i stručni doprinos Max Teatra koji ih je kvalitetno inkomponirao s književnim djelima Daniila Ivanoviča Harmsa, posebice 'Pomalo neobični slučajevi'.

Premijernu izvedbu ove inovativne predstave smislili su sami izvođači - korisnici iz Udruge za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba, pod stručnim vodstvom Max Teatra i uz podršku nositelja projekta Radione - Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture i Centra za kulturu Trešnjevka. Ulaz je besplatan.

Ne manje važno, ova predstava predstavlja kontinuirani razvoj u povećanju pristupačnosti kulturnih sadržaja osobama s invaliditetom, kojem Centar za kulturu Trešnjevka teži, i na čemu radi, zajedno s partnerima, u sklopu programa #InkluLAB, br.2: Hibridne umjetnosti, izvedbene prakse i taktilna senzorika likovnosti, financiran od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, u sklopu Poziva za predlaganje programa koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu i mlade s teškoćama u razvoju u Republici Hrvatskoj.

- Posebno smo ponosni što već drugu godinu zaredom realiziramo #inkluLAB program s uvijek novom i inovativnom predstavom koja potiče i razvija umjetnost osoba s invaliditetom - poručuju iz Centra za kulturu Trešnjevka.

 

In Portal

 

Povezane vijesti