DAN GRADA ZAGREBA Multidisciplinarni program o našoj najpoznatijoj spisateljici i novinarki Mariji Jurić Zagorki

Film 'Zagorka' prikazuje težak životni put Marije Jurić Zagorke - od djetinjstva u disfunkcionalnoj obitelji, prisilnog braka, borbe s urednicima časopisa i novina za priznanje svog novinarskog rada, preko književne slave i goleme popularnosti njezinih romana u nastavcima

Zagorka, Dan grada Zagreba

 

Centar za kulturu i informacije Maksimir, 31. svibnja u 18 sati, povodom Dana grada Zagreba, organizira Multidisciplinarni program o najpoznatijoj zagrebačkoj spisateljici i novinarki Mariji Jurić Zagorki.

Posjetitelje čeka projekcija dokumentarno-igranog filma 'Zagorka' koji prikazuje težak životni put Marije Jurić Zagorke - od djetinjstva u disfunkcionalnoj obitelji, prisilnog braka, borbe s urednicima časopisa i novina za priznanje svog novinarskog rada, preko književne slave i goleme popularnosti njezinih romana u nastavcima, poput 'Gričke vještice' i kazališnih komada poput 'Jalnuševčana', pa sve do smrti pod nerazriješenim okolnostima.

Nakon projekcije slijedi razgovor s gošćama Biljanom Čakić-Veselič, redateljicom i scenaristicom filma te Anom Zbiljski, voditeljicom memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke.

Prije projekcije filma publiku očekuje nastup polaznika Škole Mjuzikla - radionica pjevanja, plesa i glume CKIM-a, koji je nedavno pokrenuo produkciju brodvejskog mjuzikla za djecu koji će svjetlo dana ugledati krajem godine na našoj velikoj pozornici. Ulaz je besplatan.

 

Natalija Hrastić