ZAGREBAČKA GALERIJA CRTA Otvorenje izložbe crteža Angeline Vukosav

U likovnom radu vodila sam se iskrenošću i istinom. Svaki rad sam osjetila i dokučila s posebnom energijom i entuzijazmom, kaže uz ostalo Angelina Vukosav

Angelina Vukosav

 

Galerija Crta postavit će samostalnu izložbu 'Crteži iz ciklusa Priroda' Angeline Vukosav koja će se otvoriti u petak 16. lipnja u 20 sati u prostoru ove zagrebačke galerije u Švarcovoj 18.

- Crteži su nastali u okviru serije radova na papiru, ciklus Priroda. U likovnom radu vodila sam se iskrenošću i istinom. Svaki rad sam osjetila i dokučila s posebnom energijom i entuzijazmom. Trudila sam se da uhvatim sve ono što je i čujno i nečujno u pejzažu Hercegovine. Tako su svi radovi pojedinačnio zapisi ličnih doživljaja. Cilj izložbe je skrenuti pažnju na prirodu, pejzaž i na život - piše o svom radu Angelina Vukosav.

Angelina Vukosav rođena je 1997. godine u Nevesinju u Bosni i Hercegovini. Godine 2020. diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti Trebinje na Odsjeku za grafički dizajn, gdje je završila prvi magistarski studij. Drugi magistarski studij završila je na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu na Odsjeku za slikarstvo.

Samostalno je izlagala četrnaest puta u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Za svoj umjetnički rad dobila je mnoge nagrade i priznanja. Članica je Foto-kino kluba Rijeka i Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine ‘Milorad Ćorović’.

Izložbu možete razgledati do 28. lipnja 2023.

 

In Portal

 

Povezane vijesti