CENTAR ZA KULTURU TREŠNJEVKA Dramsko-akcijsko istraživanje mobbinga na radnom mjestu

U odgovoru na taj gorući problem današnjice, Centar za kulturu Trešnjevka organizira dramsko-akcijsko istraživanje mobbinga, prvenstveno kako bi omogućili onima koji trpe nasilje da istraže i suoče se s tim nasiljem

Mobing, ilustracija

 

Može li se mobbing na radnom mjestu, na koji se žali sve veći broj Hrvat(ic)a, uvjerljivo prikazati i na kazališnim daskama? Ako pitate ljude iz Centra za kulturu Trešnjevka, itekako može.
Ovaj centar naime po drugi puta organizira dramsko-akcijsko istraživanje mobbinga na radnom mjestu.

Tu je i anketa koja se se može ispuniti anonimno online do 14. rujna 2023., dok radionice započinju od 21. rujna u Društvenom domu Prečko, a završavaju javnim nastupom 12. studenoga u Centru za kulturu Trešnjevka. Radionice će voditi autor dramsko-akcijskog modela istraživanja  dr. sc. Ivan Hromatko te stručnjakinja iz područja dramskog-prakticionerstva prof. Tijana Gojić.
Iako postoje bezbrojne vrste mobbinga, bitno obilježje svakog takvog nasilja je šutnja - kako onih koji trpe nasilje na radnom mjestu, tako i onih koji mu često svjedoče.

U odgovoru na taj gorući problem današnjice, Centar za kulturu Trešnjevka organizira dramsko-akcijsko istraživanje mobbinga na radnom mjestu - prvenstveno kako bi omogućili onima koji trpe nasilje da istraže i suoče se s tim nasiljem, ali jednako tako, kako bi svima nama, bili nasilnici, žrtve ili promatrači ukazali na ovaj problem (završnim javnim nastupom) i pobliže ga stručno upoznali, tj. kako bi provedbom istraživanja stekli bolji uvid u stanje na terenu. Dakle, program je namijenjen odraslima koji su ovaj problem iskusili ili ih profesionalno interesira (npr. studenti, poslodavci koji se žele pobliže upoznati s ovim problemom).

Oni koji se uključe u dramsko-akcijske radionice (četvrtkom od 19 do 21 sat, od 21. rujna do 9. studenog) ne samo da će istražiti problem mobbinga i upoznati se s drugima koji trpe od tog nasilja, nego će i imati priliku javno ukazati na taj problem - kratkim autorskim performansom na 5. UPSET ART festivalu inkluzije, 12. studenog u Centru za kulturu Trešnjevka.

 

In Portal

 

Povezane vijesti