BOOGALO KLUB Poljski metalci Batushka zajedno s ruskom Arkonom zatrest će Zagreb

Prije pet godina je Batushka u prepunom Boogaloo klubu održala svoj prvi koncert u Hrvatskoj, o kojem se i danas priča, da bi se prije dvije godine vratili i ponovili svoju 'crnu metal liturgiju'

Batoška Boogalo klub

 

Nakon tri godine u ponedjeljak, 2. listopada, u zagrebački Boogaloo vraća se poljska metal atrakcija Batushka u sklopu svjetske turneje Black Pilgrimage 2023., objavio je organizator koncerta Twilight Promotion.

Prije pet godina je Batushka u prepunom Boogaloo klubu održala svoj prvi koncert u Hrvatskoj, o kojem se i danas priča, da bi se prije dvije godine vratili i ponovili svoju 'crnu metal liturgiju'.

Ovo će biti njihov treći posjet Hrvatskoj, a sa njima dolazi ruska folk metal atrakcija Arkona, kanadski oriental symphonic death metalci Aethernam i heavy metalci Varang Nord iz Latvije.

Batushka je metal fenomen koji je pomaknuo granice performansa i spojio kazalište, black metal i liturgiju. Njihovi nastupi nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, jer nisu samo metal koncerti već prava kazališna 'crna liturgija'.

Nakon pet godina se pagan metal institucija Arkona vraća sa svojim zloslutnim devetim studijskim albumom 'Kob’. Sa osam albuma iza sebe i više milijuna streamova na ​​više platformi, osam novih pjesama na Kob’u otkriva drugu stranu benda.

Kao predgrupe će nastupiti kanadski oriental symphonic death metalci Aethernam, koji promoviraju svoj najnoviji album 'Heir of the Rising Sun', a večer će otvoriti heavy metalci Varang Nord iz Latvije, koji promoviraju svoj četvrti album 'Latgalian'.

 

Hina

 

Povezane vijesti