Boćanje osoba s invaliditetom: Turnir koji je promovirao nove zvijezde boćanja

Na poziv predsjednice Sportskog društva URIHO Jadranke Blagus održano je natjecanje u boćanju osoba s invaliditetom u kategoriji kadeta, juniora i seniora. Sudjelovalo je ukupno 20 natjecatelja u kategorijama BC3 i BC4

Natjecanje kadeta i juniora održavalo se u Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava u Zagrebu, dok se natjecanje seniora održavalo u prostorijama udruge Cedepe u Zahradnikovoj ulici u Zagrebu. Natjecanje se održalo pod vodstvom Međunarodne sutkinje u boćanju osoba s invaliditetom Jasne Škrabo. Ukupno je odigrano 50 utakmica.

Najbolji u kategoriji juniora bili su: prvo mjesto - Darija Šulekić sa 10 bodova, drugo mjesto Marko Einbuchler sa 8 bodova, dok je na trećem mjestu bila Nina Bebek  s osvojenih 7 bodova. U kategoriji juniora, najbolji rezultat postigla je Ana-Marija Miškulin s 13 bodova, drugo mjesto – Denis Ajkić s 12 bodova, dok je treće mjesto ostvario Ivan Budak s 11 bodova.
U kategoriji seniora najbolji uspjeh postigla je Tanja Lalić s 13 bodova, na drugom mjestu bila je Slađana Kovačević s 12 bodova, dok je na trećem mjestu bio Igor Jaklenec s 11 bodova.
Čestitamo svim sportašima na fer i korektnim utakmicama, uz poziv da nam se pridružite na Božićnom turniru za mlade osobe s invaliditetom u boćanju CP pod organizacijom Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom u sklopu programa za mlade „Rad – putokaz prema uspjehu“ dok je suorganizator Hrvatski savez boćanja osoba s invaliditetom. Turnir će se održati 14.prosinca s početkom u 10 sati, mjesto održavanja turnira je Centar za odgoj i obrazovanje „Dubrava“.
Za prva tri mjesta su osigurane medalje. Organizator je osigurao poklon pakete i ručak za sve sudionike.
Pozivamo Vas da sa svojim mladim članovima sudjelujete na Božićnim turnirima.

Marko Damjanović

Foto: Ana Gospočić