Tiflološki muzej 60 godina postojanja obilježava izložbom "Mi nismo nevidljivi"

"Retrospektivnom izložbom 'Mi nismo nevidljivi' obilježavamo 60 godina od osnutka. Na izložbi je prikazan povijesni pregled nastajanja, razvoja i rada kroz prikupljanje građe, izložbenu djelatnost, komunikaciju i izdavaštvo", kaže ravnateljica Tiflološkog muzeja Željka Bosnar Salihagić

Izložba "Mi nismo nevidljivi", kojom Tiflološki muzej slavi svoj 60. rođendan, danas je najznačajniji kulturni događaj, barem kad je o osobama s invaliditetom riječ. Izložba će biti otvorena danas, 12. prosinca, u 19 sati. 

Kako piše na stranici Tiflološkog (www.tifloloskimuzej.hr), nakon 60 godina Muzej teži obogaćivanju kulturnog i socijalnog života zajednice unutar koje djeluje te razvoju vlastite izvrsnosti. S pet zaposlenih stručnjaka na području edukacijsko-rehabilitacijskih znanosti iznimno je socijalno osviještena ustanova, stoga širi područje svoga djelovanja na detekciju drugih problema u društvu te njihovu stručnu analizu i prevenciju. Muzej želi oživotvoriti svoje poslanje i zajednici se predstaviti kao živ, perceptivan, djelatan i komunikativan sustav koji prati promjene u društvu, a svojim djelovanjem, stručnošću, znanjem i potencijalima može i hoće odgovoriti na njegove potrebe

Tiflološki muzej jedan je od rijetkih specijalnih muzeja u Europi koji se bavi problematikom osoba s invaliditetom, poglavito osoba oštećena vida.

- Retrospektivnom izložbom  "Mi nismo nevidljivi“ obilježavamo 60 godina od osnutka. Na izložbi je prikazan povijesni pregled nastajanja, razvoja i rada kroz prikupljanje građe, izložbenu djelatnost, komunikaciju i izdavaštvo. Muzej želi oživotvoriti svoje poslanje i zajednici se predstaviti kao živ, perceptivan, djelatan i komunikativan sustav koji prati promjene u društvu, a svojim djelovanjem, stručnošću, znanjem i potencijalima može i hoće odgovoriti na njegove potrebe - kaže ravnateljica Tiflološkog muzeja Željka Bosnar Salihagić.

In-Portal