Jedan od najboljih američkih glumaca Phillip Seymour Hoffman umro od predoziranja heroinom

Mnogi kolege glumci i prijatelji šalju poruke sućuti. Putem twitter profila poruke sućuti uputili su, među ostalima Jim Carrey, Steve Martin, Albert Brooks, Ricky Gervais, Mia Farrow, Whoopy Goldberg i Lindsay Pearce. Hoffman je uvijek bio otvoren kad je pričao o svojoj ovisnosti, a 2012. godine izjavio je da je nakon 23 godine apstinencije ponovo ušmrkivao heroin

Američki filmski i kazališni glumac i redatelj Phillip Seymour Hoffman koji je u nedjelju pronađen je mrtav u svom stanu na Manhattanu vjerojatno je umro od predoziranja, javljaju američki mediji.
New York Times se poziva na policijske izvore koji su rekli da je Hoffman pronađen s iglom u ruci i s paketićem za koji se vjeruje da sadrži heroin. "Jasno je da se radi o predoziranju", rekao je izvor. Tijelo je pronašao njegov osobni pomoćnik u stanu na četvrtom katu zgrade Pickwick House u Greewich Willageu i odmah nazvao 911.

Hoffman je uvijek bio otvoren kad je pričao o svojoj ovisnosti a 2012, je izjavio da je nakon 23 godine apstinencije ponovo ušmrkivao heroin. Policija New Yorka istražuje slučaj a forenzičari su rekli da će priopćiti uzrok smrti nakon obdukcije.

Njegova agentica Karen Samfillipo je u ime obitelji dala izjavu: "Shrvani smo gubitkom našeg Phila i cijenimo izraze ljubavi i potpore koje smo dobili sa svih strana. Ovo je iznenadan i tragičan gubitak i molimo vas da poštujete našu privatnost".

Mnogi kolege glumci i prijatelji šalju poruke sućuti. Putem twitter profila poruke sućuti uputili su, među ostalima Jim Carrey, Steve Martin, Albert Brooks, Ricky Gervais, Mia Farrow, Whoopy Goldberg i Lindsay Pearce. Hoffman je bio u dugogodišnjoj vezi s modnom kreatoricom Mimi O'Donnell s kojom ima sina i dvije kćeri.

Hoffman, rođen 23. srpnja 1967., dobio Oscara za glavnu ulogu u biografskom filmu o Trumanu Capoteu.

Među ostalim, glumio je u filmovima Kralj pornića (1997), Sreća (1998), Flawless (1999), Talentirani gospodin Ripley (1999), Magnolija (1999), Korak do slave (2000). Također je nastupio u sporednim ulogama u filmovima Crveni zmaj (2002), Studengora (2003) i Nemoguća misija III (2006).

Hina