Novi prijatelj djece oboljele od malignih bolesti: Terapijski pas Dira predan udruzi Krijesnica

Predsjednica Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet Mira Katalenić rekla je kako je pas morao proći strogi trening da bi pomogao bolesnoj djeci, a da su ga ona dobro prihvatila, potvrdio je dječak, koji je rekao: "To je baš to što nam treba"

Terapijskog psa Diru danas je Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet svečano predala Krijesnici - udruzi za pomoć djeci i obiteljima suočenima s malignim bolestima.
Dira će djeci pomagati u raznim oblicima terapije, boravak u udruzi činit će im veselijim i opuštenijim, odlazit će u posjete obiteljima po dogovoru i, kako ističu u udruzi, svakako će pozitivno utjecati na njih, priopćila je Krijesnica.

Predsjednica Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet Mira Katalenić rekla je kako je pas morao proći strogi trening da bi pomogao bolesnoj djeci, a da su ga ona dobro prihvatila, potvrdio je dječak, koji je rekao: "To je baš to što nam treba."

U udruzi ističu kako dosadašnja praksa u svijetu i u Hrvatskoj pokazuje pozitivne učinke terapijskih pasa na djecu i odrasle u mnogim životnim situacijama i raznim bolestima ili vrstama invaliditeta.

Svečanoj primopredaji Dire odazvali se su se mnogi uzvanici, predstavnici grada Zagreba, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Ministarstva socijalne politike i mladih.

U ime grada Zagreba, koji je omogućio školovanje Dire, na primopredaji je bila zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin. Sudjelovanje psa u terapiji poduprli su Pravobraniteljstvo za djecu i Pravobraniteljstvo za osobe s invaliditetom.

Iz Krijesnice pozivaju obitelji suočene s malignom bolesti djeteta da u njezinim prostorijama posjete Diru.

Hina

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL