Gradonačelnik Bandić s Urihovcima: Rezultate postižete zahvaljujući željeznoj volji i dijamantnoj disciplini

Prvi čovjek Zagreba primio je ekipu STKI URIHO povodom blistave pobjede na državnom prvenstvu u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom, a tu je prigodu novinar Marko Damjanović iskoristio za predstavljanje novog dizajna In-Portala

Na 20. državnom prvenstvu u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom, koje se održalo u Malinskoj na otoku Krku, članovi stolnoteniskog kluba invalida URIHO nadmoćno su osvojili ekipni naslov. Osim ekipnog naslova, osvojili su još osam zlatnih, jednu srebrnu i tri brončane medalje.

Ekipu STKI URIHO tim je povodom u Gradskoj upravi ugostio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa svojim suradnicima. Sastanku su ispred Grada Zagreba, uz gradonačelnika Bandića, nazočili pročelnik gradskog Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić, pročelnica gradskog Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna te v.d. glavnog tajnika Sportskog saveza Grada Zagreba Zdenko Antunović. Stolnotenisku delegaciju predvodio je predsjednik Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ravnatelj Ustanove URIHO Josip Držaić, a u njegovoj pratnji bili su predsjednica STKI URIHO Jadranka Blagus, trenerica kluba Ivana Knežević Šambić, tajnica Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom Mirela Šikoronja te glasnogovornik Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i novinar In-Portala Marko Damjanović uz osam članova STKI URIHO.

Gradonačelnik Bandić s Jadrankom Blagus i novinarom In-Portala Markom Damjanovićem

Predsjednik ZŠSOI Josip Držaić zahvalio se gradonačelniku na pozivu pobjedničke stolnoteniske momčadi. U veselom druženju i prijateljskom razgovoru gradonačelnika Bandića i njegove suradnike o ostvarenim uspjesima izvijestila je predsjednica STKI URIHO Jadranka Blagus. Zahvalila se pročelnici Višnji Fortuni što je došla u Malinsku nazočiti državnom prvenstvu, a također je iskoristila priliku pozvati gradonačelnika Bandića na prijateljski stolnoteniski susret između STKI URIHO i stolnotenisača iz austrijskog Innsbrucka, koji se tradicionalno održava svake godine tijekom lipnja.

Glasnogovornik ZŠSOI-a Marko Damjanović upoznao je gradonačelnika i pročelnike s rezultatima koje su ostvarili sportaši s invaliditetom u Malinskoj te posebno naglasio dobru suradnju s predstavnicima Grada Zagreba. Zahvalio je gradonačelniku i pročelnicima na pruženoj potpori sportu osoba s invaliditetom. Ujedno je nazočne upoznao s novim dizajnom In-Portala, kao prvim medijem u regiji koji je namijenjen osobama s invaliditetom.

"In-Portal jedini je medij u kojemu osobe s invaliditetom napokon imaju priliku ukazati na sve svoje probleme, saznati informacije bitne za njihova prava i položaj u društvu te prezentirati aktivnosti kojima se bave", rekao je uz ostalo Marko Damjanović.

Po završetku sastanka, uslijedila je razmjena simboličnih poklona i zajedničko fotografiranje nazočnih.

"Mladen Delić bi rekao: 'Ljudi moji je li to moguće!' Prekrasan rezultat prekrasnih ljudi, jedna željezna volja i dijamantna disciplina je jamstvo da će Urihovci i stolnoteniski klub URIHO ići dalje. Hvala svima na trudu, radu, zalaganju, rezultatima, medaljama, a zahvalit ćemo se i na simboličan način u ovo krizno recesijsko vrijeme svim sportašima stolnoteniskog kluba URIHO", rekao je gradonačelnik Bandić.

In-Portal

Foto: Facebook profil Milana Bandića