Udruga 'Srce' Split: Projekcijom filma obilježavamo Dan osoba s cerebralnom paralizom

"Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom je prilika da izlaganjem i prikazivanjem svojih radova skrenemo pozornost šire javnosti na probleme ali i mogućnosti osoba s cerebralnom paralizom", kažu članovi udruge 'Srce'

Udruga osoba s cerebralnom paralizom Srce projekcijom filma Petrića "OD SRCA", 5. svibnja u 19 sati u kinoteci Zlatna vrata, Dioklecijanova 7, Split, obilježava Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom. Film prati priču troje mladih ljudi i pripreme članova udruge 'Srce' za izvedbu koncerta "Vridilo se rodit" održanog 27. studenog 2011. godine. Ulaz na projekciju je slobodan.

Udruga osoba s cerebralnom paralizom Srce u Gradskoj knjižnici Marka Marulića će 8.svibnja u 18 sati otvoriti izložbu radova s likovne radionice koja se godinama kontinuirano održava uz stručno vodstvo likovne terapeutkinje Alemke Đivoje. Radi se o mnoštvu zanimljivih radova u raznim tehnikama specijalno prilagođenim osobama s motoričkim teškoćama, kolaži, monotipije i slično. Izložba će trajati do 19. svibnja 2014. godine.

Udruga Srce okuplja mlade ljude s invaliditetom i sve svoje napore ulaže u integraciju tih mladih u društvo. Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom je prilika da izlaganjem i prikazivanjem svojih radova skrenemo pozornost šire javnosti na probleme ali i mogućnosti osoba s cerebralnom paralizom.

Misija udruge je unapređenje procesa uključivanja osoba s invaliditetom u zajednicu, i to kroz aktivno sudjelovanje, a svojim aktivnostima uistinu popunjavamo i one praznine koje ostavljaju institucije zadužene za pružanje skrbi, podrške i savjetovanja osoba s invaliditetom.

Podržite Udrugu osoba s cerebralnom paralizom Srce svojim dolaskom na projekciju filma i posjetom izložbi.

In-Portal