Črni pes: Neka živi KvaARTura, mjesto okupljanja žestokih demo bendova

"Naši nastupi su inače rijetki i intimni te nas natjecanje kao takvo ne interesira, ali osjetili smo entuzijazam u KvARTuri te stoga želimo podržati ovaj glazbeni projekt", kaže Kristijana Čerti Blagus, vodeći vokal i autorica tekstova benda Črni pes

Nakon što je u travnju bio otvoren natječaj za projekt "KvARTura 2014. – KvARTovski DEMO BENDOVI" žiri je među prijavljenim zagrebačkim demo bendovima odabrao 16 najboljih koji će nastupiti na četiri koncerta. Odabrani demo bendovi su Črni pes, Kazan, Perle, Razlika, Mnogi Drugi, Mistarstvo napada, Altra, Exit, Red Boom Bang, Post-Coital Silence, TarzanPanter, K'o Zmaj, Se'am , Robija Hrvata, ČudNoReĐe i D.I.K.

Svi ti bendovi koji će nastupiti na kvartovskim koncertima bit će snimljeni i zastupljeni na glazbeno-dokumentarnom filmu “KvARTovski demo bendovi 2014”, a najbolji demo bendovi imat će priliku nastupiti i na festivalu “Bundek fest 2014”, na Trgu bana Jelačića u sklopu Adventa u Zagrebu te na Večernjakovoj biciklijadi.

"Črni Pes se veseli ovom festivalu jer ga na neki način otvaramo, dakle nastupamo prvi i to 17. svibnja u 19 sati kod Boćarskog doma. Otvaramo s našom 'himnom' - Črni pes, zatim slijede već poznati 'Zatvor' ili 'Nothing to lose i 'Reggae odhebonž'. Postavu benda čine Marko Blagus, Kristijana Č. Blagus i Alan Sredić. Naši nastupi su inače rijetki i intimni te nas natjecanje kao takvo ne interesira, ali osjetili smo entuzijazam u KvARTuri te stoga želimo podržati ovaj projekt. Neka živi KvaARTura i bude prisutna svake godine! Ništa spektakularno ne treba očekivati, već uživati i iskoristiti trenutake koji čine naš život te nas zajedno povezuje i isprepliće", kaže Kristijana Čerti Blagus, vodeći vokal i autorica tekstova benda Črni pes.

Vidimo se na KvARTuri.

B. Ravlić

Foto: kset.org

 

Povezane vijesti