USKA: Deset godina udruge koja može biti uzor drugima u brizi za osobe s invaliditetom

"Napominjemo da je tajnik udruge Mirsad Bećirović nositelj odličja predsjednika dr. Ive Josipovića, reda Danice s likom Katarine Zrinski za humanitarni rad, djelovanje i promicanje moralnih vrednota za što je zaslužan rad u Udruzi slijepih", kaže Romija Radočaj Naglić

Udruga slijepih Grada Karlovca i Karlovačke županije USKA 24. svibnja obilježava desetu obljetnicu osnutka u sklopu koje je održana i redovna godišnja skupština.

Na inicijativu tajnika Mirsada Bećirovića članovi skupštine su sjednicu započeli s pozivanjem humanitarnog telefona za pomoć stradalima na poplavljenim područjima (060901) te pozivaju i ostale građane te institucije da na ovakav način pripomognu unesrećenima.

Deseta obljetnica prigodno je obilježena otvaranjem izložbe o radu ove višestruko nagrađivane udruge u Knjižnici za mlade, koju je moguće pogledati do kraja mjeseca.

USKA će i dalje nastaviti rad na poboljšanju položaja i statusa osoba s invaaliditetom te su otvoreni za sve oblike suradnje kao što je to i bilo do sada.

Najvažniji projekti i aktivnosti u proteklih deset godina bili su Pruži mi ruku budi mi prijatelj najnagrađivaniji projekt u Hrvatskoj i šire, Sportom za ljepšu budućnost - uključivanje cijele zajednice u sportsko rekreativne aktivnosti, pokretanje prvog Ženskog kluglačkog kluba slijepih Ogulinka, prvog Judo kluba slijepih Labrador, organiziranje prvog i ostalih međunarodnih turnira u elektronskom pikadu za slijepe kao i pokretanju borilačkih sportova za osobe s invaliditetom, ali i po prvom bendu slijepih osoba sa psima vodičima, po prvim internetskim stranicama za osobe s invaliditetom www.uska.hr. na području Karlovačke županije, po prvom istraživanju o zapošljavanju slijepih osoba, a važno je napomenuti da USKA ima i više od pedeset posto žena na ključnim funkcijama i tijelima upravaljanja, kao što su predsjednica Katarina Galetić, potom Danica Rob na čelu Mreže slijepih žena, Senija Rački delegat je u skupštini Saveza slijepih, a tu je i koordinator, stručni voditelj Romija Radočaj Naglić.

"Napominjemo da je tajnik udruge Mirsad Bećirović nositelj odličja predsjednika dr. Ive Josipovića, reda Danice s likom Katarine Zrinski za humanitarni rad, djelovanje i promicanje moralnih vrednota", za što je zaslužan rad u Udruzi slijepih.

USKA zahvaljuje svim građanima, institucijama i poslovnim subjektima na podršci radu i djelovanju USKA-e, a posebice zahvaljujemo prof. Miroslavu Brežanu i Taekwondo Klubu Karlovac na partnerstvu i suradnji kao i pruženoj potpori te prostoru koji je TKD Karlovac ustupio na korištenje na novoj adresi Kralja Tomislava 9 (Sokolski dom), broj teleona 047 412616 ili 0916000616.

Zahvaljujemo također i svim medijima na praćenju rada Udruge od njezinog osnutka kao i pružanju medijske potpore rješavanju problema i potreba slijepih osoba, djece i osoba s invaliditetom općenito", zahvalna je Romija Radočaj Naglić.

In-Portal

Foto: Dominik Grgurić/PIXSELL

 

Povezane vijesti