Hrvatski zavod za zapošljavanje traži radnike za sanaciju poplavljenih područja

Hrvatski zavod za zapošljavanje iskazao je potrebu za zapošljavanjem 945 radnika prijavljenih u evidenciji nezaposlenih osoba s prebivalištem na ugroženim područjima na komunalnim javnim radovima na sanaciji terena i otklanjanju posljedica poplava u trajanju do šest mjeseci.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje omogućilo je financiranje tih radnika u punom iznosu, odnosno minimalnu bruto plaću od 3.536,64 kn plus trošak prijevoza koju će im isplaćivati HZZ, bez participacije lokalnih jedinica vlasti. Program javnih radova gradova i općina pogođenih poplavama odobravat će se po ubrzanoj proceduri.
Javni rad koji se odvija u ograničenom vremenskom periodu nudi sufinanciranje i financiranje zapošljavanja nezaposlenih osoba iz ciljanih skupina. Program javnog rada mora se temeljiti na društveno korisnom radu kojeg inicira lokalna zajednica, udruge civilnog društva i drugi subjekti. Javni rad mora biti neprofitan i nekonkurentan postojećem gospodarstvu u tom području. Prednost imaju projekti iz područja socijalne skrbi, edukacije, zaštite i očuvanja okoliša, te održavanja i komunalnih radova.

In-Portal 

Foto: PIXSELL

 

Povezane vijesti