8. Vox Feminae Festival: Promicanje stvaralaštva žena

Osmi po redu Vox Feminae Festival i ove godine promiče stvaralaštvo žena i problematizira pitanja roda kroz međunarodni filmski program, promocije knjiga, izložbe, prezentacije, diskusije i nastupe glazbenica i DJ-ica.

Ovogodišnji Vox Feminae Festival održat će se od 11. do 17. studenog 2014. u Zagrebu, a sve zainteresirane poziva da se prijave za sudjelovanje u programskom sadržaju putem dva otvorena poziva: za filmski natjecateljski i community program 8. Vox Feminae Festivala.

Filmski natjecateljski program traži, prikazuje i nagrađuje filmove koji istražuju aspekte roda, rodnih uloga i identiteta. Teme uključuju rodnu ravnopravnost, nestereotipne rodne uloge, odnose, kao feminističke i LGBTIQ teme. Filmovi se prijavljuju online, putem FilmFreeway sustava, a rok za prijavu je 20. srpnja. Sve dodatne informacije o filmskom natječaju možete pronaći na: /voxfeminae.net/2014

Community dio 8. Vox Feminae festivala činit će mnogobrojne radionice, izložbe, buvljaci, izlaganja, a sve uz glazbenu podlogu izvođačica u prostoru iznenađenja u centru grada koji će biti otvoren samo za vrijeme trajanje festivala. Na ovaj poziv mogu se prijaviti programi radioničarskog, umjetničkog i prezentacijskog tipa, a kriteriji za odabir bit će inovativnost, interakcija, korisnost i praktičnost. Poziv za community sadržaj otvoren je do 28. srpnja.
Za sve dodatne informacije i upite obratite se na www.voxfeminae.net

In-Portal

 

 

Povezane vijesti