Nenadmašna Mikela Ristoski: Hrvatski rekord i drugi svjetski rezultat u skoku u dalj

Hrvatska paraolimpijka Mikela Ristoski postavila je novi državni rekord u skoku u dalj, a to je u rečenoj atletskoj disciplini najbolji ovogodišnji i drugi rezultat uopće u svijetu

 

Na 17. otvorenom atletskom prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom, održanom danas na stadionu Sloboda u Varaždinu, Mikela je skočila 5,71 m i za 26 centimetara nadmašila svoj rekord iz 2012. godine. To je novi Mikelin rekord nakon nedavnog svjetskog rekorda u troskoku.

"Vrlo sam zadovoljna svojim današnjim rezultatom. Uspjela sam biti bolja za 26 centimetara. Još bolji rezultat očekujem krajem kolovoza na Europskom prvenstvu u Walesu", rekla je hrvatska rekorderka u skoku u dalj članica Medulina.

Natjecanje u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom i Atletskog kluba Sloboda u Varaždin je dovelo 78 atletičara i atletičarki s invaliditetom iz deset hrvatskih klubova i još osam zemalja. Natjecali su se u četiri trkačke, četiri bacačke i dvije skakačke discipline.

Uz sjajan rezultat Ristoski valja spomenuti pobjednike u disciplinama i kategorijama u kojima je nastupilo više od troje natjecatelja. To su Zoran Talić (Agram, Zagreb – T20) u skoku u dalj, Martin Budimir (Uspon, Velika Gorica – T47) na 400 metara, u bacanju kugle Miljenko Vučić (Odisej, Kutina – F12), Anto Vrbanec (Odisej – F53), Albin Vidović (Sokol, Bjelovar – F36), Josip Slivar (Sokol – F44) i Miloš Zarić (Srbija – F55), u bacanju koplja Marija Iveković Meštrović (Agram – F12), Bil Marinkovic (Austrija – F11), Josip Slivar (Sokol – F44), Miroslav Matić (Srce, Rijeka – F51), Slobodan Miletić (Srbija – F55) i Boro Ređenović (Medulin – F57), u bacanju koplja Branimir Budetić (Agram – F12), Mitko Ordanov (Makedonija – F44) i Miloš Zarić (Srbija – F55) te u bacanju čunja Miroslav Matić (Srce – F51).

In-Portal / Hina
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

 

Povezane vijesti