Gradonačelnik Bandić: Kazalište slijepih i slabovidnih 'Novi život' bitno je za kulturni identitet Zagreba

"Hvala vam što ste nam omogućili da budemo manje slijepi. Dajem obećanje da će se sve što ste uložili u rad Kazališta slijepih i slabovidnih 'Novi život' na koncu stostruko vratiti“, rekao je ravnatelj kazališta Vojin Perić

 

Poslije učestalih problema, nakon kojih je pod znakom pitanja bio opstanak Kazališta slijepih i slabovidnih 'Novi život', na zadovoljstvo svih ljubitelja umjetnosti Kazalište, osnovano davne 1948. godine, nastavlja s radom. 'Novi život' i dalje će živjeti zahvaljujući razumijevanju Grada Zagreba te Ministarstva kulture, koji su u ožujku ove godine potpisali Sporazum o sufinanciranju Kazališta slijepih i slabovidnih.

Rečeno je to na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi koja je organizirana na inicijativu ravnatelja Kazališta Vojina Perića.

Zahvalivši se zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i ministrici kulture Andrei Zlatar Violić, ravnatelj Perić naglasio je kako im ovaj Sporazum daje sigurnost da će se i u budućnosti umjetnički izražavati na 'daskama koje život znače'.

"Hvala vam što ste nam omogućili da budemo manje slijepi. Dajem obećanje da će se sve što ste uložili u rad Kazališta slijepih i slabovidnih 'Novi život'na koncu stostruko vratiti“, rekao je Vojin Perić .

"Kao grad s visokim stupnjem solidarnosti, Zagreb će i dalje osiguravati dovoljno sredstava da Kazalište nesmetano djeluje“, obećao je gradonačelnik Bandić.

S tim se složio i zamjenik ministrice kulture Berislav Šipuš.

"Ovim potpisom Grad i Ministarstvo potvrdili su da Kazalište slijepih i slabovidnih 'Novi život' zaslužuje svaku podršku i pomoć, te se obvezuju sufinancirati aktivnosti programa Dramskog studija slijepih i slabovidnih putem programa javnih potreba u kulturi, a sukladno Zakonu o financiranju javnih potreba u kulturi", rekao je Šipuš.

Kazalište slijepih i slabovidnih 'Novi život' ima bitan značaj za kulturni identitet Zagreba. Ono je ujedno i najstarije kazalište za slijepe i slabovidne osobe na ovim prostorima.

M. Damjanović

Foto: Facebook profil Milana Bandića


 

 

Povezane vijesti