Trogodišnja djevojčica s autizmom oduševila umjetnički svijet svojim djelima

Iris ne može govoriti, druga djeca joj smetaju i čine je nervoznom, a misli o budućnosti je ispunjavaju strahom i panikom. Ali umjetnost je smiruje i sada je sastavni dio njezine terapije

 

Iris Grace Halmshaw ima samo tri godine, pati od autizma i voli slikati. Ona to čini kako bi poboljšala fokus i koncentraciju, a rezultati su apstraktni i impresionistički. Njezine slike podsjećaju na radove glasovitog Claudea Moneta.

U umjetničkim krugovima već se priča o njezinom radu. Privatni kolekcionar kupio je dvije njezine slike po cijeni od 1.500 funti, a planirana je i samostalna izložba njezinih radova u Londonu.

Iris ne može govoriti, druga djeca joj smetaju i čine je nervoznom, a misli o budućnosti je ispunjavaju strahom i panikom. Ali umjetnost je smiruje i sada je sastavni dio njezine terapije.

"Kada su liječnici otkrili da Iris pati od autizma, ključno je bilo da pronađamo nešto što bi ona voljela raditi. Odvela sam je u igraonicu, ali to je bilo previše stresno. Doživjela je slom i nevjerojatan ispad bijesa, grizla je usnu dok nije prokrvarila. Zato sam odlučila napraviti igraonicu kod kuće. Uzeli smo dosta igračaka, ali ona je jednog dana počela crtati i to ju je oraspoložilo", kaže njezina mama Arabela Carter Johnson.

Iris je počela sve više slikati, a kada su njezini roditelji vidjeli da posjeduje nevjerojatan talent, odlučili su njezinu umjetnost podijeliti sa svijetom.

Kako je navedeno na blogu Iris Grace Paintings, mala umjetnica trenutno traži sponzora za svoju prvu samostalnu izložbu u Londonu.

Izvor: ukljuci.in


 

 

Povezane vijesti