Nicole Kidman u žiriju festivala u Cannesu

Ocjenjivački sud na čelu s trostrukim dobitnikom Oscara Stevenom Spielbergom odlučivat će o dobitnicima nagrada 26. svibnja kada se prikažu svi filmovi u konkurenciji jednog od najvažnijih filmskih festivala na svijetu

Dvostruki oskarovac, redatelj Ang Lee, australska glumica Nicole Kidman i austrijski glumac Christopher Waltz bit će u deveteročlanom žiriju ovogodišnjeg filmskog festivala u Cannesu, objavili su u srijedu organizatori.
Ocjenjivački sud na čelu s trostrukim dobitnikom Oscara Stevenom Spielbergom odlučivat će o dobitnicima nagrada 26. svibnja kada se prikažu svi filmovi u konkurenciji jednog od najvažnijih filmskih festivala na svijetu.

Tajvanac Lee svog je drugog Oscara za režiju dobio ove godine za film "Pijev život", Waltz je ove godine nagrađen Oscarom za mušku sporednu ulogu za film "Odbjegli Django" dok je Kidman nagradu Američke akademije dobila 2002. za film "Sati".

U žiriju 66. Cannesa još su japanski redatelj Naomi Kawase, indijska glumica Vidya Balan, francuski glumac i redatelj Daniel Auteuil te britanski i rumunjski redatelji Lynne Ramsay i Cristian Mungiu.

Filmski festival u Cannesu počinje 15. svibnja.

Hina