Alen Kasumović: Likovne radionice umjetnika s invaliditetom koji slika ustima

"Kako bi se upoznali s vlastitim tijelom i mogućnostima koje ono ima, potrebno se izložiti i postaviti u dotad nepoznatu situaciju", kaže slikar s urođenom artrogripozom

 

U Zagrebu, Strossmayerovo šetalište, 14., 16., i 17. kolovoza, od 16 do 19 sati, održat će se likovne radionice pod vodstvom Alena Kasumovića, studenta slikarstva zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti.

Likovne radionice sa svrhom promicanja lokalnih umjetnika organizira Hrvatsko društvo likovnih umjetnika povodom suradnje na europskom projektu CreArt (Network of Cities for Artistic Creation ). Tema radionice je upoznavanje sa slikarstvom, a poseban je autor čija različitost ne umanjuje njegove mogućnosti. Alen Kasumović, naime, talentirani je slikar s urođenom artrogripozom, odnosno poremećajem koji uzrokuje ukočenost zglobova te deformaciju kostiju i mišića.

“Tema ove trodnevne radionice je upoznavanje sa slikarstvom, ali i s tjelesnim mogućnostima osoba s invaliditetom koje, iako se ne koriste, postoje!!, tumači Alen.

"Kako bi se upoznali s vlastitim tijelom i mogućnostima koje ono ima, potrebno se izložiti i postaviti u dotad nepoznatu situaciju. Ovdje će to biti jedan način izražavanja koji je meni osobno jako dobro poznat. Naime, od rođenja sam osoba s invaliditetom te se ne koristim rukama pa stoga slikam ustima", kaže Alen te na svoje radionice poziva sve one koji vjeruju da se mogu umjetnički izraziti.

In-Portal

 

Povezane vijesti