Četvrti filmski festival posvećen osobama s invaliditetom u Banjoj Luci

Festival ima afirmativni pristup koji ističe mogućnosti osoba s invaliditetom, a isključuje sažaljenje prema ovoj populaciji

 

Četvrti filmski festivala o osobama s invaliditetom održat će se 19. rujna ove godine, u Domu omladine u Banjaluci, s početkom u 12 sati.

Cilj ovog Festivala, koji je i do sada promovirao primjere dobre prakse, jest ukazati na mogućnosti uključivanja osoba s invaliditetom u širu društvenu zajednicu.

U okviru manifestacije bit će prikazano 13 filmova, iz zemalja u regiji ali i cijele Europe, pa je najavljena i projekcija nekoliko filmova iz Finske. Prateći događaj je i izložba umjetnica s invaliditetom Jovane Džever i Biljane Nedić.

"Zadovoljni smo odzivom na Festival, ali napominjem da uvijek može i bolje“, rekao je Ognjen Ranisavić, direktor Festivala.

Festival je jedna od aktivnosti koje se provode u cilju promoviranja ljudskih prava osoba s invaliditetom, sa stajališta UN-ove Konvencije o pravima osoba s invaliditetom. U tu svrhu, koristi se afirmativni pristup koji ističe mogućnosti osoba s invaliditetom, a isključuje sažaljenje prema ovoj populaciji.

Četvrti filmski festival podržalo je i Ministarstvo prosvjete i kulture RS.

Izvor: ukljuci.in

 

Povezane vijesti