Anđelo Mijić: Pjesnik koji invaliditet doživljava kao poticaj za stvaralaštvo

"Napisao sam više od 600 pjesama koje govore o stvarnom životu, ljubavi, religiji i fantaziji te se svatko može pronaći u njima", kaže mladi pjesnik, autor zbirke poezije 'Princ svjetla i tame'

 

Udruga Vukovarski leptirići i Grad Vukovar pozivaju vas na promociju zbirke poezije "Princ svjetla i tame" koja će se odrzati 14. runa u 15.30 u Pastoralnom centru sv. Bone Vukovar.

"Usprkos stopostotnom invaliditetu nisam se predao depresiji i apatiji, već se borim da ostvarim svoje snove i želim da vam pokažem što mogu, a ne što ne mogu" naglasio je Anđelo Mijić, autor zbirke poezije 'Princ svjetla i tame'. "Slušam rock i metal glazbu i to me jednostavno inspiriralo da počnem pisati poeziju. Napisao sam više od 600 pjesama koje govore o stvarnom životu, ljubavi, religiji i fantaziji te se svatko može pronaći u njima.

Ovu zbirku poezije sam posvetio svojem djedu Juri koji mi pomaže od djetinjstva zajedno sa bakom i majkom Jasminkom.Zahvaljujem se Webstilusu, portalu za pisce i umjetnike koji je zaslužan za izradu knjige, posebice dr. Blanki Pašagić koja je uložila mnogo truda kako bi knjiga izgledala što bolje i koja je predložila zbirku na natječaj za mlade pjesnike Anđelko Novaković", rekao nam je Anđelo.

Knjiga Princ Svjetla i tame sastoji se od tri ciklusa: prvi ciklus ljubavnih pjesama "Oči zelene", drugi ciklus pjesama o životu "Princ tame", a treći ciklus je religijsko-fantazijski serijal pjesama "Mač Arkanđela Gabrijela".

B. Ravlić

 

 

 


 

 

Povezane vijesti