Sisak: Otvoren vrtić sa senzornom sobom za djecu s teškoćama u razvoju

 

U Sisku je prigodnim programom svečano otvoren novoizgrađeni dječji vrtić Različak na Zelenom brijegu. Otvaranjem vrtića Različak u potpunosti su zadovoljene potrebe roditelja za smještajem djece u predškolsku ustanovu, što znači da u Sisku u ovom trenutku nema neupisane djece.

"Objekt je moderan i funkcionalno opremljen, a sastoji se od četiri prostorije za jaslice u donjem dijelu objekta te četiri prostorije na gornjem dijelu za vrtićke skupine. Između svake skupine su sanitarni čvorovi. Objekt posjeduje i dvoranu te sve potrebne kabinete za osoblje, senzornu sobu za djecu s teškoćama u razvoju te moderno opremljenu kuhinju. Dvorište vrtića opremljeno je spravama za igru", rekla je Nataša Andučić, ravnateljica Dječjeg vrtića Sisak Stari.

"Zahvaljujući mojim zamjenicima, pročelnicima i svima ostalima, uspjeli smo u godinu i pol dana završiti ovaj objekt. Ovaj projekt pokazuje odnos ove gradske vlasti prema građanima koji daju novce u proračun. Od same činjenice da smo moj zamjenik Vlado Andučić i ja ispregovarali 4 milijuna kuna manju cijenu vrtića, do činjenice da smo u samom projektu išli na velike uštede, pokazuje da nam je stalo do svake kune i da smo odgovorni. Uvjeravam vas da neće proći još 33 godine do otvaranja sljedećeg objekta vrtića ili bilo koje druge zgrade i ustanove koja ja potrebna ovom gradu i građanima", naglasila je Kristina Ikić Baniček, gradonačelnica Siska.

In Portal

 

Povezane vijesti