Književna tribina ustanove URIHO ugostila spisateljicu Silviju Šesto

Nema dvojbe da književna, glumačka i likovna događanja koja se kroz godinu organiziraju u ustanovi URIHO imaju dobar prijem kod djelatnika. Velike zasluge u organizaciji idu na adresu Vesne Ivetić i njezinih suradnika

 

Na zagrebačkoj Kajzerici održana je 3. tradicionalna književna tribina URIHO 2014.

Organizatori književne tribine bili su ustanova URIHO i Društvo hrvatskih književnika, a moderator događanja Hrvoje Kovačević djelatnicima ustanove URIHO predstavio je spisateljicu Silviju Šesto. Uz to što im je pjesnikinja Šesto im je pročitala nekoliko ulomaka iz svojih objavljenih knjiga, također je za Urihove djelatnike pripremila razne nagradne igrice kako bi se okupljeni što aktivnije uključili u književnu tribinu.

Nema dvojbe da književna, glumačka i likovna događanja koja se kroz godinu organiziraju u ustanovi URIHO imaju dobar prijem kod djelatnika. Velike zasluge u organizaciji idu na adresu Vesne Ivetić i njezinih suradnika.

Spisateljica i pjesnikinja Silvija Šesto rođena je 1962. u Zagrebu. Pohađala je Centar za kulturu i umjetnost, te diplomirala filozofiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1986. godine. Upisala poslijediplomski studij iz područja dramaturgije (Od drame do reklame). U mladosti je bila reprezentativka u stolnom tenisu i slijedom toga završila Višu trenersku školu. Bavila se sportskim novinarstvom. Pisala je scenarije za radijske, televizijske i propagandne emisije, osmišljavala reklamne kampanje i slogane. Dobitnica je Zlatnog i kristalnog zvona 1996. godine za tekst i produkciju radijske propagandne poruke na skupu hrvatskih propagandista. Od srednje škole surađuje u elektronskim medijima, ponajviše radijskim (radio 101, Radio Velika Gorica, Obiteljski radio, HR I, II i III program), a radeći kao kreativna direktorica u samim je počecima Obiteljskog radija pokrenula nekoliko značajnih projekata. Autorica je i voditeljica mnogih radijskih emisija, a neke od njih je i sama vodila. Kao scenaristica sudjelovala u mnogim 'specijalnim projektima' HRT-a. Od srednjoškolskih dana surađuje u dnevnim listovima (Vjesnik, Večernji), studentskim glasilima (Studentski list, Polet), u časopisima za djecu (Modra lasta, Smib, Zvrk, Prvi izbor), te u periodici (Forum, K, Vijenac).

M. Damjanović

 

Povezane vijesti