USKA: Obuka za slijepe korisnike u korištenju dugog bijelog štapa

 

Udruga slijepih USKA u partnerstvu s Hrvatskom udrugom za školovanje pasa vodiča i mobilitet svojim članovima na području Karlovačke županije omogućuje i obuku kretanja uz pomoć dugog bijelog štapa, zahvaljujući projektu 'Razvoj usluga modela podrške za slijepe osobe u Hrvatskoj'. Ovaj projekt Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet provodi uz potporu Europskog socijalnog fonda.

U sklopu projekta na području Karlovačke županije članovima USKA-e, dakle slijepim korisnicima, bit će na raspolaganju instruktorice Renata Jerković i Mladena Funtek koje će raditi sa slijepim osobama na korištenju tehnike kretanja uz pomoć dugog bijelog štapa.

To je još jedna od usluga koju Udruga slijepih USKA pruža na području Karlovačke županije uz uslugu VIP asistenta, te usluge prijevoza i pratnje članova u rješavanju svih njihovih problema i potreba. Svi zainteresirani članovi i sve osobe s oštećenjem vida za sve dodatne informacije mogu se obratiti udruzi na mail udruga@uska.hr ili na broj telefona 047/ 412 – 616 ili na mobitel udruge 0916000616.

R. R. N.