Mjesec hrvatske knjige

Ovogodišnja tema je “Ljubav”, a moto "Mjeseca hrvatske knjige" u kojem sudjeluje 240 knjižnica s područja RH glasi  "O čemu govorimo kada govorimo o ljubavi?”

Već devetnaestu godinu zaredom tradicionalno se obilježava kulturna manifestacija "Mjesec hrvatske knjige" i to  od 15. listopada do 15. studenog 2014. godine. Ovogodišnja tema je “Ljubav”, a moto "Mjeseca hrvatske knjige" u kojem sudjeluje 240 knjižnica s područja RH glasi, parafrazirajući Raymonda Carvera , “O čemu govorimo kada govorimo o ljubavi?”.

Svečanost otvaranja manifestacije održala se 15. listopada u Splitu.  Suorganizator programa bila je Gradska knjižnica Marka Marulića iz Splita, a pokrovitelj Grad Split. Dana 23. listopada čitat će se u mnogim sredinama ljubavne pjesme, a 11. studenoga obilježit će se Dan hrvatskih knjižnica. Udruga za kulturu Ča, povodom Mjeseca hrvatske knjige i obilježavanja Dana kruha u Dječjem vrtiću “Hreljin”, održala je književno druženje sa spisateljicom mag. cult. Tatjanom Udović.

Spisateljica Udović posjetila je četiri skupine djece pričajući im bajku “Vjerkina pekara” što je po vrtićkom planu bio lijepi uvod u posjet mlinu na Martinovu selu. Nakon priče o pekarici Vjerki i šumskim životinjicama koje su uspjele spasiti najveće žitno polje, održala se i nagradna igra “Ča je ča?” kada su najbrži znalci osvojili nagrade – slikovnice “Avanture Vrećka i Smećka” sponzorirane od strane KD Čistoca d.o.o., a Tatjana Udović je dječjem vrtiću uručila poklon paket DM drogerie.

 

Tekst: Božica Ravlić

Foto: Duško Marušić/PIXSELL