Na Bundeku igralište za djecu s teškoćama u razvoju

Ideja za izgradnju igrališta potekla je iz želje da se djeci s poteškoćama omogući prostor koji inspirira i potiče njihov osjećaj za avanturu, jer i pedagozi kažu da mališani najbolje uče kroz igru i otkrivanje

Tako je uobičajeno postalo objavljivati vijesti koje ukazuju na činjenicu da naše društvo nema pretjeranog obzira prema onima koji to najviše zaslužuju - djeca s invaliditetom. No ponekad se ukaže i svijetli primjer koji svakako zaslužuje medijsku pozornost. Ovaj put riječ je o uistinu jedinstvenom projektu na našim prostorima koji nije realiziran samo na veliko veselje djece, već i njihovih roditelja.

Naime, Zagrebački holding d.o.o. podružnica Zrinjevac - odgovorna za projektiranje, uređenje i održavanje javnih zelenih površina i dječjih igrališta - ostvarila je ideju o uređenju igrališta za djecu s teškoćama u razvoju u Parku Bundek.
Igralište je u cijelosti njihov projekt, od ideje do realizacije, i u potpunosti je opremljeno prema EU standardima. Od sprava tu se nalazi specijalni vrtuljak i ljuljačka za djecu u invalidskim kolicima. Ostale sprave također su prilagođene djeci s poteškoćama u kretanju.
Ideja za izgradnju igrališta potekla je iz želje da se djeci s poteškoćama omogući prostor koji inspirira i potiče njihov osjećaj za avanturu, jer i pedagozi kažu da mališani najbolje uče kroz igru i otkrivanje. (B.R.)

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL