Aquapark Adamovec: Škola plivanja za djecu s teškoćama u razvoju

Projekt 'Treneri velikog srca' pokrenut je s ciljem da se djeci s teškoćama u razvoju omogući ravnopravno bavljenje sportom, a za doprinos zajednici nagradila ga je i Hrvatska udruga poslodavaca

Ana Sršen

U Aquaparku Adamovec, u ponedjeljak, 17. studenoga s početkom u 16 sati, otvorit će se još jedna škola plivanja za djecu s teškoćama u razvoju.

Ova je škola dio projekta 'Treneri velikog srca' kojeg su u listopadu prošle godine pokrenuli Allianz i Hrvatski paraolimpijski odbor u suradnji s paraolimpijkom Anom Sršen.

Predstavljanju programa prisustvovat će Ana Sršen, paraolimpijka, Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora,Tomislav Hudinčec, direktor podružnice Allianz Zagreb te Andreas Culifaj, voditelj Aquaparka Adamovec.

Projekt 'Treneri velikog srca' pokrenut je s ciljem da se djeci s teškoćama u razvoju omogući ravnopravno bavljenje sportom, a za doprinos zajednici nagradila ga je i Hrvatska udruga poslodavaca.

Plivački program bazira se na Halliwick konceptu koji motivira djecu i potiče njihovu međusobnu podršku te uključuje posebno educirane i certificirane trenere za rad u vodi s djecom s teškoćama u razvoju. Ovakve plivačke škole u Hrvatskoj trenutno pohađa više od stotinu djece s roditeljima, a u gradovima koji ne posjeduju odgovarajuću infrastrukturu za pokretanje plivačkih škola otvaraju se specijalizirane škole atletike.

Ovaj poseban program, kojem je podršku do sada pružilo više od 20 vrhunskih sportaša, neće stati u Adamovcu te se 'Treneri velikog srca' nastavljaju širiti na sve veći broj gradova u Hrvatskoj.

Lana Zeković Mellé

Foto: Ivana IvanovićPIXSELL

 

 

Povezane vijesti