Kino Europa: Inkluzivna projekcija filma 'Koko: Ljubav ili smrt' za djecu i odrasle oštećene vida i sluha

Cilj projekta  je senzibilizacija javnosti za pitanje prilagodbe audiovizualnih sadržaja osobama s oštećenjima vida i sluha te su na projekciju pozvani svi zainteresirani posjetitelji

 

Kino Europa i Zagreb Film Festival u suradnji s Udrugom 'Zamisli', Udrugom slijepih Zagreb te Savezom gluhih i nagluhih grada Zagreba organizira inkluzivnu filmsku projekciju 'Koko 3: Ljubav ili smrt', redatelja Daniela Kušana.

U ponedjeljak, 1. prosinca u 18 sati, film o ljubavnim zgodama Kušanova junaka moći će pratiti djeca i odrasli oštećenog vida i sluha. Projekciju filma pratit će naracija, titlovi prilagođeni gluhim i nagluhim osobama te prevoditelj znakovnog jezika.

Cilj projekta  je senzibilizacija javnosti za pitanje prilagodbe audiovizualnih sadržaja osobama s oštećenjima vida i sluha te su na projekciju pozvani svi zainteresirani posjetitelji. Ovim događanjem obilježit će se i Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Projekcija se organizira pod sponzorstvom Hrvatskog Telekoma i besplatna je za sve posjetitelje do popunjenja kapaciteta dvorane.

Ovaj projekt posebno je važan za zajednicu jer pridonosi unapređivanju kvalitete života te omogućava inkluziju i jednaku mogućnost za sve. Nadamo se da će ova zajednička suradnja potaknuti stvaranje uvjeta da filmske projekcije poput ove postanu standard te najavljujemo i početak suradnje na prilagodbi drugih filmova u sklopu kina Europa.

Jedan od vodećih distributera u Hrvatskoj 2i Film i filmska produkcijska kuća Kinorama omogućili su prikazivanje filma, a snimanje naracije, kao i potrebnu tehničku opremu, osigurala je udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom 'Zamisli' u suradnji s ATER studiom.

Urednik naracije za film 'Koko 3: Ljubav ili smrt' je Antonio Pavlović. Projekt podržava Grad Zagreb.

Praksa prilagodbe filmova za osobe s oštećenjima vida i sluha uvriježena je već u mnogim zemljama, a Udruga 'Zamisli' započela je s prilagodbom filmova osobama s oštećenjima vida 2005. godine. Udruga slijepih Zagreb nositelj je i projekta 'Kad slijepi i gluhi rade zajedno onda svi razumiju' kojim zagovaraju prava na prilagodbu televizijskog programa za slijepe i gluhe osobe. Jedan od ciljeva Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba je organiziranje podrške stručnih komunikacijskih posrednika (tumača i prevoditelja znakovnog jezika gluhih) i ostalih sustava komunikacije te utjecanje na poštivanje zakonskih propisa i izmjenama i dopunama zakonske regulative u funkciji zaštite i promicanja kvalitete života gluhih i nagluhih osoba.

Dolazak na projekciju filma potvrdite na e-mail: potvrde@zagrebfilmfestival.com

In Portal

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

 

Povezane vijesti