Europsko prvenstvo u para-taekwondou: Naši sportaši s invaliditetom mogu do medalja

"Luka Baković je aktualni svjetski prvak, a Ivan Mikulić viceprvak. Dečki su iznimno marljivi i imaju sjajne fizičke predispozicije", kaže izbornik Mladen Tomić

 

U turskoj Antaliji počelo je treće Europsko prvenstvo u para-taekwondou, a trajat će do 28. studenoga. Organizator je Europska para-taekwondo unija u suradnji s Europskim taekwondo udruženjem.

Hrvatsku na prvenstvu predstavljaju 17-godišnji Luka Baković, član Galeb-Split u kategoriji open -75kg i 19-godišnji Ivan Mikulić član ST-Kwan u kategorija K-44 +75kg.

S njima se u Turskoj nalazi i izbornik Mladen Tomić koji od ovih talentiranih sportaša ima velika očekivanja.

"Luka je aktualni svjetski prvak, a Ivan viceprvak. Dečki su iznimno marljivi i imaju sjajne fizičke predispozicije. Velika prednost im je i to što se inače natječu i na prvenstvima za osobe bez invaliditeta jer kada su se oni počinjali baviti ovim sportom nije baš bilo posebnih klubova ni programa za osobe s invaliditetom“, rekao je izbornik Mladen Tomić.

Svjetski prvak Luka učenik je ekonomske škole, a Ivan student na Kineziološkom fakultetu. Ivan je i ove godine odlikovan od strane Ureda Predsjednika RH Redom Danice Hrvatske s likom Franje Bučara. Prije tri godine je u Moskvi osvojio europsko srebro, pa na Arubi broncu. Obojica su najmlađi u svjetskoj konkurenciji koja postaje sve brojnija i kvalitetnija, zbog čega je taekwondo u kandidaturi za ulazak u obitelj paraolimpijskih sportova za Igre u Tokiju 2020. godine.

Detaljnije na web stranici paratkd.com

M. Damjanović