Tužna vijest: Preminula slavna britanska spisateljica krimića P. D. James

Rođena u Oxfordu 3. kolovoza 1920., James se pisanjem krimića počela baviti u svojim kasnim tridesetima. Njezine su knjige prodane u milijunima primjeraka diljem svijeta


Slavna britanska spisateljica krimića P.D. James preminula je u četvrtak u Oxfordu u dobi od 94 godine, prenose britanski mediji.

Autorica poznata po detektivskim romanima u kojima je glavni lik policijski inspektor i pjesnik Adam Dalgliesh, preminula je u svojem domu u Holland Parku u Zapadnom Londonu, priopćila je njezina obitelj.

"S velikom tugom javljamo da je spisateljica P.D. James, voljena majka, baka i prabaka, mirno umrla u svojem domu ujutro 27. studenoga u dobi od 94 godine", stoji u priopćenju.

Rođena u Oxfordu 3. kolovoza 1920., James se pisanjem krimića počela baviti u svojim kasnim tridesetima. Njezine su knjige prodane u milijunima primjeraka diljem svijeta. Mnoge su doživjele i niz televizijskih i filmskih adaptacija, najpoznatija od kojih je film "Djeca čovječanstva" (2006.), adaptacija njezine knjige "The Children of Men" (1992.) u režiji Meksikanca Alfonsa Cuarona, s Cliveom Owenom, Julianne Moore i Michaelom Caineom u glavnim ulogama.

U nas su joj prevedeni romani "Svjetionik", "Soba ubojstava" "Privatna pacijentica", "Crna kula", "Prekrijte joj lice", "Sklonost prema smrti", "Smrt na bogosloviji" i "Varke i čežnje".

Hina

 

Povezane vijesti