Muzejski dokumentacijski centar: Manifestacija 'Muvi', mjesto susreta filma i muzeja

Peto izdanje 'MUVI: Muzeji-video-film' bijenalna je manifestacija međunarodnog karaktera, koncipirana kao mjesto susreta filma i muzeja, a cilj joj je popularizacija video i filmskih, a od ove godine i multimedijskih te web projekata 

 

Muzejski dokumentacijski centar Vas poziva na filmsku manifestaciju 'Muvi 05: Muzeji-video-film' koja će se održati 4. prosinca od 10 do 15.30 sati u MDC-u, Ilica 44, Zagreb, te 5. prosinca od 9.30 do 17.30 sati u dvorani 'Gorgona' Muzeja suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17.

Rekordnih 50-ak dokumentarnih filmova i 23 prezentacije i ove godine pokrivaju širok spektar muzejskih sadržaja i osebujnih protagonista, a detaljnije informacije možete pronaći na web stranici www.mdc.hr

Peto izdanje 'MUVI: Muzeji-video-film' bijenalna je manifestacija međunarodnog karaktera, koncipirana kao mjesto susreta filma i muzeja, a cilj joj je popularizacija video i filmskih, a od ove godine i multimedijskih i web projekata uglavnom muzejskih, ali i baštinskih ustanova iz Hrvatske i svijeta. Organizator manifestacije je zagrebački Muzejski dokumentacijski centar, a sve projekcije su besplatne. Uz domaći i strani program filmova nastalih u produkciji muzeja, na festivalu posjetitelje očekuju i predavanja, radionice, prezentacije srodnih manifestacija i izložba.
Filmski je program podijeljen u osam sekcija: muzeji i umjetnici, stalni postavi, izložbe, manifestacije/akcije/radionice/projekti, etnografska istraživanja, edukativna djelatnost, zaštita i filmovi nastali u produkciji inozemnih muzeja. Ove godine to su filmovi iz muzeja Škotske, Kine, Portugala i Slovenije.
Dvadeset i pet filmova bit će prikazano u petak 5. prosinca, dok će se svi filmovi (37) moći tijekom tri dana pogledati u prostoru 'Ekstenzija' Muzeja suvremene umjetnosti, svaki dan u radno vrijeme muzeja.

In Portal

 

 

Povezane vijesti