Spomenici nepristupačnosti: Glavna pošta Split

U rubrici 'Spomenici nepristupačnosti' naši novinari, u suradnji s čitateljima, otkrivaju društvene i kulturne institucije koje nisu prilagođene osobama s invaliditetom. OSI populacija kao jedan od ključnih problema njihove integracije u društvenu zajednicu navodi upravo pristupačnost građevinskim objektima. In-Portal poziva svoje čitatelje da, kroz foto-materijal i prigodni tekst, prijavljuju građevinske objekte diljem Lijepe naše čiji sadržaj ili usluge ne mogu 'konzumirati' zbog nepristupačnosti. Na taj način naša redakcija želi utjecati na svijest državnih i gradskih vlasti da poduzmu odlučne korake kako bi se ispravila ova društvena nepravda.
U ovom nastavku predstavljamo Glavnu poštu Split.

 

Splitska udruga mladih 'Prijatelj' priključila se obilježavanju Međunarodnog dana mladih ukazivanjem na jedanaest točki u gradu gdje se osobe s invaliditetom susreću s problemima nepristupačnosti.
Nepremostive prepreke (stepenice), bez mogućnosti za prolaz osobama s invaliditetom, obilježje su i Glavne pošte u koju je ulazak za građan(k)e u invalidskim kolicima, ali i one koji su kreću uz potporu drugih pomagala, nemoguća misija!.
Divovska prepreka je kod Muzeja grada i Ribarnice a autobusne stanice su posebna priča.
Nadamo se da će se gradske službe probuditi i učiniti sve što je u njihovoj moći da poprave trenutnu situaciju, dakle omoguće lakše kretanje osobama s invaliditetom, poručili su iz udruge 'Prijatelj .

"Glavna pošta i šalter gdje građani plaćaju režije pravi su primjer za In Portalovu rubriku 'Spomenici nepristupačnosti'. Više puta sam s odgovornim osobama obavio razgovore u svezi tog problema, ali do sada bez uspjeha", svjedoči Petar Periš, predsjednik Udruge PINO Split.

In Portal