Udruga slijepih Istarske županije: Projekcija filma za osobe oštećena vida i sluha

Projekcija filma je održana kao dio promocije projekta 'Kad slijepi i gluhi rade zajedno onda svi razumiju', a u sklopu kampanje 'Želimo modernu televiziju'

 

U prostorijama Udruge slijepih Istarske županije održana je projekcija filma 'Hakirani krug' s prilagodbom za osobe oštećena vida i osobe oštećena sluha.

Osobe koje nemaju oštećenja vida ili sluha film su mogle pogledati s povezom na očima ili čepićima u ušima, a osobe koje imaju oštećenje vida ili sluha dobile su priliku pogledati i poslušati film prilagođen njihovim potrebama.

Projekcija filma je održana kao dio promocije projekta 'Kad slijepi i gluhi rade zajedno onda svi razumiju', a u sklopu kampanje 'Želimo modernu televiziju'. Prije samog prikazivanja filma, predsjednik Udruge Zlatko Kuftić prezentirao je nazočnima projekt kojeg financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, a provode ga pet partnerskih udruga: Udruga slijepih Zagreb (nositelj projekta), Udruga slijepih Međimurske županije, Udruga slijepih Istarske županije, Udruga gluhih i nagluhih Osječko-baranjske županije i Udruga gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije.

Cilj je projekta prikazati trenutačnu razinu prilagođenosti televizijskog programa osobama s oštećenjima vida i sluha te primjerom pokazati što je adekvatna prilagođenost televizijskog programa za ovu populaciju.

In Portal

 

Povezane vijesti