Svijet kroz moj objektiv: Dolores Kamenar Čokor

In-Portal pokrenuo je jedinstven projekt na ovim prostorima: želimo na jednom mjestu prikazati uratke fotografa s invaliditetom, svejedno je li riječ o profesionalcima ili amaterima, te već sljedeće godine organizirati skupnu izložbu njihovih fotografija. Izložba će najprije biti upriličena on line, na stranicama In-Portala u rubrici 'Svijet kroz moj objektiv', a nakon toga i u jednoj od zagrebačkih galerija.
Foto-natječaj namijenjen je svim fotografima s invaliditetom, ne samo u Hrvatskoj i regiji, nego i u svijetu. Sve što trebate je poslati svoje najbolje fotografije na mail adrese mladen.kristic@in-portal.hr ili mladen.kristic@gmail.com, zajedno s biografskim podacima i pričom o tome kada ste i zašto uzeli foto-aparat u ruke.

U ovom nastavku predstavljamo Dolores Kamenar Čokor, studenticu s cerebralnom paralizom iz Varaždina, čije uratke možete vidjeti u foto-galeriji.

 

14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Svijet kroz moj objektiv: Dolores Kamenar Čokor

Rođena sam 1989. u Varaždinu. Studentica sam zadnje godine stručnog studija Multimedija, oblikovanje i primjena na Sveučilištu Sjever.

Moje prve fotografije bile su analogne, pa sam pazila što i kako fotografiram. Bila sam totalni amater, što mi se zapravo najviše sviđa, no tijekom studija naučila sam (i još uvijek učim) korisne stvari koje su pripomogle drugačijem gledanju kroz objektiv. Motivi su mi razni, ovisno o mjestu i vremenu gdje se nalazim. Volim eksperimentirati.

Fotografija je za mene umjetnost, pa sada više nego prije promišljam kakvom će je vidjeti ostali, dakle što nam "fotografija govori“.

Od rođenja mi je dijagnosticirana cerebralna paraliza.

In Portal

 

Povezane vijesti