Victoria Modesta ruši predrasude o osobama s invaliditeom

U novoj godini predlažemo vam da poslušate  pjesmu i pogledate novi spot Victorie Modeste, pjevačice i manekenke koja ruši stereotipe o osobama s invaliditetom

Victoria u spotu ponosno prikazuje svoj invaliditet i upravo stavlja naglasak na sposobnosti. Spot za pjesmu Prototype predstavljena je na Channelu 4, a ovo je ujedno njen prvi muzički video.

Ova osebujna umjetnica rođena je s dislokacijom kuka i noge pa se zbog nebrige liječnika preselila u London s roditeljima u nadi da će pronaći bolji tretman. No ni u Londonu liječnici joj nisu  mogli pomoći i morali su joj amputirati nogu.

Modesa je nakon toga, kao i mnoge osobe s invaliditetom postala motiviranija te je dobila veće  samopouzdanje oslobodivši se kompleksa. Upisala je muzičku školu i predano radila na stvaranju drugačijeg zvuka. Njena ekscentričnost privukla je brojne dizajnere, te je između ostalog, nastupala i na Milano Fashion Weeku, surađivala sa Ellen von Unwerth, Bettinom Reimsu i Vivienne Westwood.

Kaže da je ponosna na ono što je prošla u životu, a svoje fanove aktivno potiče  da slijede snove bez obzira na prepreke.

Modestin spot je na you tubu pogledan više od 4 milijuna puta.

 

Tekst: Marina Vujačić